In 22 FEBRUARIE 2016 va avea loc la SINAIA la Hotel ”Riviera” CONFERINTA NATIONALA ”EUROVELO IN ROMANIA” 2016, organizata de Asociatia Adevaratii Veloprieteni (web) , Outhentic Cycling Romania (web) si Clubul de Cicloturism Napoca (web), sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania, cu sprijinul DCC (web) si al Primariei orasului Sinaia.

La conferinta se vor aborda mai multe subiecte legate de implementarea in Romania a RETELEI EUROPENE DE TRASEE CICLOTURISTICE DE LUNG PARCURS “EUROVELO” (web) – in principal creearea Centrului National de Coordonare EuroVelo in Romania, si secundar subiecte precum marcarea de trasee de cicloturism si stadiul proiectelor legislative pe aceasta libie, structura propusa de retea nationala de trasee cicloturistice marcate, integrarea in reteaua europeana EuroVelo in lumina evolutiilor din ultimii ani – deschidere de noi puncte de trecere a frontierei, modernizari de drumuri, luarea bicicletelor in trenuri etc.

Vor participa asociatii de profil membre ale Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR) si ale retelei ProVelo, reprezentanti ai unor operatori economici de profil, ai unor autoritati publice locale si centrale si ai preseI, participarea fiind in principiu deschisa tuturor entitatilor doritoare.

Conferinta se desfasoara pe linia manifestarilor similare organizate periodic la nivel national pe teme de cicloturism in ultimii 20 de ani, prin seria de conferinte PRO VELO si prin alte workshopuri si reuniuni, cea precedenta pe teme EuroVelo in Romania fiind organizata in noimebrie 2014 la Brasov.

Conferinta este precedata, in 21 februarie, de sesiunea ordinara anuala a FEDERATIEI BICICLISTILOR DIN ROMANIA si de sesiuni de consultari pe teme de interes comun pentru promovarea utilizarii bicicletei ca mijloc de transport cu rol utilitar si recreativ.

Pentru informatii suplimentare: RADU MITITEAN (presedinte FBR, contact@biciclisti.ro, 0744-576836), MIHAI DENES (vicepresedinte ADEVARATII VELOPRIETENI, mihai.denes@gmail.com, 0744-369403)